Britse vrouw bedroog de regering om $150.000 aan Bitcoin te kopen…

Fraudeurs en oplichters zijn voortdurend in ontwikkeling en duiken op met nieuwe methoden om illegaal crypto-fondsen te verkrijgen. Talloze slachtoffers hebben hun fondsen verloren aan deze slechte acteurs, maar een recent rapport heeft een grote oplichterij onthuld waarbij een Britse vrouw banken en de overheid voor 150.000 dollar aan Bitcoin (BTC) bedrogen heeft.

De Britse Metropolitan Police Service (MPS of MET) is opgetreden tegen een grote oplichterij waarbij een 35 jaar oude Britse vrouw werd gearresteerd voor het illegaal verkrijgen van £115.000 (ongeveer $150.000) door het aanvragen van overheidsleningen met de naam „Bounce Back Loans„, bedoeld om kleine bedrijven te helpen die getroffen zijn door de COVID-19 pandemie.

Volgens een aankondiging van MPS begon het onderzoek naar de naamloze vrouw omdat ze in het bezit leek te zijn van een grote hoeveelheid BTC die „op frauduleuze wijze werd verkregen„.

Uit het onderzoek bleek dat de vrouw meerdere rekeningen van muilezels gebruikte om de leningen te ontvangen, en dat het geld vervolgens werd gebruikt voor de aankoop van cryptocurrency.

Nadat een huiszoekingsbevel was uitgevaardigd, deden MPS-agenten samen met het Proactive Crime Team van Suffolk Constabulary een inval in de woning van de verdachte in Ipswich.

De agenten vonden meerdere kinderen die alleen waren achtergelaten en arresteerden de verdachte in de buurt op verdenking van fraude, witwassen van geld en kinderverwaarlozing.

De politie ondervroeg de vrouw en liet haar op 1 augustus vrij, maar diende al snel op 13 augustus een aanvraag in bij een Londense rechtbank voor de detentie van £115,000 ($150,000) aan Bitcoin in een digitale portemonnee die toebehoorde aan de verdachte.

Detective Sergeant Ian Barrett, van het Proactive Money Laundering Team van de Met, gaf commentaar:

„Het is verschrikkelijk dat mensen profiteren van de steun van de overheid die beschikbaar is voor degenen die het echt nodig hebben in deze ongekende tijden.“

Ik wil het publiek verzekeren dat de Met blijft werken met instellingen in de gereguleerde financiële sector en wetshandhavingspartners om de georganiseerde financiële criminaliteit aan te pakken en deze zware criminelen voor het gerecht te brengen,“ voegde hij eraan toe.

Dit was niet het eerste crypto-gerelateerde geval voor de Britse politie, vorig jaar werkte de Cyber Crime Unit van de Britse Metropolitan Police met Crypto Trader uitwisseling Binance, om een Bulgaarse phishing-deskundige Svetoslav Donchev aan te pakken.

Donchev werd beschuldigd van het maken van website-scripts die waren ontworpen om de echte websites van maximaal 53 in het Verenigd Koninkrijk gevestigde legitieme bedrijven te repliceren om criminelen te helpen 41,6 miljoen Britse ponden (51,3 miljoen dollar) te stelen. De fraude was mogelijk gericht op 500.000 slachtoffers.

15. August 2020