Blockchain-mysterier: Største underlige kryptotransaktionsgebyrer

Se på et par kryptotransaktioner, der fulgte med unødvendigt høje gebyrer.

Brugere kan sende kryptokurver næsten hvor som helst globalt via de blokkæder, som de er baseret på. Ved at sende kryptoaktiver afholdes der dog gebyrer. Transaktioner kan tage længere tid for bestemte aktiver afhængigt af deres relaterede blockchains. Visse kryptobøger og platforme giver brugerne mulighed for at vælge et transaktionsgebyr. Højere gebyrer resulterer typisk i hurtigere transaktioner.

I årenes løb har nogle indehavere af aktiver imidlertid sat deres mønt- eller tokenværdier i de forkerte felter, hvilket resulterer i ublu, om end utilsigtet gebyrbetalinger. For eksempel kan en indehaver muligvis have til hensigt at sende 12 Bitcoin ( BTC ) til et gebyr på 0,01 BTC, selvom de ved et uheld måske lægger 12 BTC i gebyrboksen og bruger 12 BTC på gebyrer, mens de kun sender 0,01 BTC til den tilsigtede destination.

Der er sket et antal gebyruheld med Ether ( ETH ) og Bitcoin. Her er et par smertefulde gebyrhistorier.

Nok æter til at udbetale $ 1.000 pr. Dag i et år

I februar 2019 betalte en branchedeltager fejlagtigt et stort beløb på 2.730 ETH for gebyrer som en del af tre Ethereum-baserede transaktioner. Afsenderen betalte gebyrer på 420, 210 og 2.100 ETH i triaden af ​​transaktioner. Ifølge ETH-priserne på rapporteringstidspunktet i marts 2019 udgjorde transaktionsomkostningerne ca. $ 365.800.

Heldigvis modtog denne afsender en god vilje fra SparkPool, minepuljen i den anden ende af transaktionen. „Tak SparkPool og dine minearbejdere for at hjælpe os med at genvinde vores tab,“ bemærkede den utilsigtede ETH-transaktor som en del af en blockchain-besked. ”Vi er villige til at dele halvdelen af ​​2100 ETH med minearbejderne for at takke minearbejdernes integritet,” tilføjede transaktoren.

Ether vurderes nu til $ 1.850 pr. Mønt på offentliggørelsestidspunktet, hvilket gør denne begivenhed i alt lidt over $ 5 millioner.

En gebyrssaga, der involverer millioner

I sommeren 2020 dukkede tre Ethereum-transaktioner op med mere end $ 5 millioner i samlede samlede gebyrer baseret på ETH-priser på det tidspunkt. Nogen sendte 0,55 ETH til en værdi af næsten 134 $ dengang i en transaktion den 10. juni 2020 og brugte hele 2,6 millioner dollars i ETH på gas – en branchebetegnelse for de midler, der blev betalt for transaktioner på Ethereums netværk.

Efter gebyrhændelsen på flere millioner dollar dukkede yderligere to kraftige transaktioner op. Man så endnu 2,6 millioner dollars betalt for at sende 350 ETH. Den anden overførte 3.221 ETH og tæller tæt på den samme mængde for gas – 2.310 ETH for at være nøjagtig. Alle tre træk fandt sted mellem 10. og 11. juni 2020.

Denne saga har muligvis ikke været summen af ​​nogle få fejl. Efterfølgende rapportering afslørede, at den tredje transaktion – den, der kostede 2.310 ETH for at flytte 3.221 ETH – var resultatet af et “ondsindet angreb”, der involverede et offers tegnebog.

Parret med gasoverførsler på flere millioner dollars forbliver uden afgørende forklaring, selvom teorier har inkluderet simpel brugerfejl, hacker-relateret afpresning og en mistænkt Ponzi-ordning, der taber penge. Men i dagens marked er de tre transaktioner værd over $ 43,6 millioner.

22. Februar 2021